Bruss'Help
Studie- en analysecentrum, coördinatie en doorverwijzing voor actoren van nood- en inschakelingsvoorzieningen in de thuislozenzorg.

nieuwsbrief - COVID 19

TOOLS Bruss'Help

Omzendbrieven - sector

Bruss’help: Doorverwijzingsdienst - openingsuren aangepast 6/11

De openingsuren van de Doorverwijzingsdienst van Bruss’help worden vanaf 6 november aangepast om de meest optimale dienstverlening te garanderen.

De Doorverwijzingsdienst is bereikbaar via 02/880 86 89 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op:

  • Maandag – dinsdag: 9u00 – 12u30 en 13u30 – 17u00
  • Woensdag: 9u00 tot 12u30
  • Donderdag – vrijdag: 9u00 - 12u30 en 13u30 – 17u00

Na 19u00 en in het weekend: bijstand via de Brusselse Wachtdienst voor telefonische raadplegingen via 02 201 22 22 of 1733.

In functie van de epidemiologische situatie kunnen de openingsuren uitgebreid worden. Deze beslissing werd genomen door de Crisiscomite van Bruss’help (die gelinkt is aan de Medische coördinatie en onderhevig is aan de Hygiënedienst van de GGC). De gebruikte opvolgingstools respecteren de wetgeving rond gegevensbescherming.

Het team van de Doorverwijzingsdienst (2 maatschappelijke werksters en 1 beleidsmedewerker) zijn enkel en alleen toegankelijk voor professionals van de sector. Ze staan klaar om alle vragen rond covid, toegang tot de diensten, etc te beantwoorden en kunnen indien nodig bijgestaan worden door de medische tweedelijnszorg. Rechtstreekse aanvragen van gebruikers kunnen spijtig genoeg niet behandeld worden.

De huidige opdrachten van de Doorverwijzingsdienst zijn: opvolging van vermoedelijke en bevestigde covid-gevallen, vertrek na afzondering en uit hotels, vertrek uit het ziekenhuis van covid-patiënten en mensen tijdens hun herstelperiode, bijstand bij contactopsporing, aanvragen voor afzondering bij onthaal in inschakelingscentra (sas).

Om de optimale covid-19-aanpak te garanderen, vraagt Bruss’help alle organisaties om wekelijks de monitoringsdocumenten met beschikbare plaatsen door te sturen naar Pierre Démotier (beleidsmedewerker Doorverwijzing) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (GSM 0476/95.12.88).

Afdrukken E-mailadres