Vervanging van de ‘sas’-functie door andere beschermende maatregelen en de huidige organisatie van isolatie en quarantaine

Beste partners,

In overleg met het kabinet Maron, de Cel Hygiëne en Bruss'help werd beslist om de ‘sas’-functie binnen het Hotel Saint-Nicolas (sinds vrijdag 26/03/2021 open als isolatie plaats voor positieve of personen met een klinisch beeld dat in hoge mate COVID suggereert) niet langer te organiseren. Het Meininger Hotel, beheerd door AZG, ontvangt geen nieuwe personen meer. Mensen die tot 25 maart zijn opgenomen, zullen hun verblijf daar echter kunnen voltooien. De beschikbare isolatie- en quarantainecapaciteit moet zo rationeel mogelijk worden gebruikt. Het is niet langer raadzaam om een ‘sas’-functie in hetzelfde gebouw te combineren met een isolatie- en quarantainecentrum.

Bovendien moest de Cel Hygiëne wegens het grote aantal te isoleren positieve personen, de quarantaine van ‘hoge-risico’-contacten tijdelijk opschorten. De opvang is momenteel alleen mogelijk voor bevestigde positieve personen en personen met een zeer verdacht klinisch beeld. Een nieuwe epidemiologische update zal deze woensdag worden gemaakt. Bruss'help houdt u op de hoogte via de nieuwsbrief.

Bijgevolg vindt u hieronder de bijgewerkte instructies voor opvangstructuren:

 

Naar een paradigma van meervoudige harm reduction
Verzoeken om isolatie in het hotel Saint-Nicolas

Via de Doorverwijzingsafdeling van Bruss’help
Op weekdagen (met inbegrip van feestdagen die op weekdagen vallen) van 9u00 tot 17u00 op 02/880.86.89 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na 17u00 uur, van maandag tot vrijdag, en in het weekend, via Freddy Simon van het Croix Rouge de Belgique - Hotel Saint-Nicolas, op 0475/37.90.50. Hij staat voortdurend in contact met de Doorverwijzingsafdeling. Gelieve zijn telefoonnummer niet aan het publiek van de daklozen door te geven. Dit nummer wordt gebruikt voor het ‘beheer’ van plaatsen door professionals, niet om oproepen van gebruikers te beantwoorden.

Aarzel niet om onze of onze partners te contacteren met uw vragen of bijzondere bezorgdheden. Verschillende teams staan tot uw beschikking om alle aspecten door te nemen die het mogelijk maken de risico's te beperken.

Dank u voor uw overweging,
Met vriendelijke groet

Kris Gysen - coördinator van de Doorverwijzingsafdeling
Frank Vanbiervliet - beleidsmedewerker belast met de follow-up van Covid-19

 

Afdrukken