Samusocial: verhoging capaciteit en opening nieuw centrum

Verleden week opende Samusocial 150 winterplaatsen om de opvangcapaciteit van haar ‘daklozen’-programma te verhogen tot een totaal van 900 plaatsen. Tegelijkertijd werden een aantal aanpassingen georganiseerd, waaronder de opening van een nieuw centrum voor kwetsbare personen in de Prins van Luiklaan te Anderlecht. Het centrum heeft een capaciteit van 160 plaatsen, het hele jaar door geopend. Het herbergt vanaf nu het MediHalte-programma, dat medische zorg biedt aan 45 zorgbehoevende personen. Er worden er ook geïsoleerde mensen gehuisvest, onder wie de personen die voorheen in het centrum Vestje werden ondergebracht, die stabiliserende zorg en steun nodig hebben.

De vrouwen van het centrum Louiza van Molenbeek en het centrum van Evere verhuizen deze week en worden opgevangen in de centra Vestje en Prins van Luik, dat vanaf nu het programma ‘Louiza’ herbergt.

De opvangcapaciteit van het centrum van Evere is vermeerderd met 100 plaatsen, wat nu zijn totale opvangcapaciteit tot 250 alleenstaande mannen brengt.

In totaal bieden de 900 beschikbare plaatsen opvang aan:

Verdeling wintercapaciteit van de noodopvangcentra Samusocial en opgevangen doelgroepen, vanaf 17 november 2021:

Dienstenaanbod in alle centra:

De mobiele hulpteams van Samusocial blijven dag en nacht rondrijden in de straten van Brussel-Hoofdstad om meldingen te beantwoorden en de meest kwetsbare personen te begeleiden.

Afdrukken