Oproep tot kandidaten: Onafhankelijke bestuurders

Voor haar Raad van Bestuur is Bruss’help op zoek naar één of meerdere vertegenwoordigers uit de daklozenzorgsector en uit aanverwante sectoren met een goede kennis van het sociaal- en zorgdomein in het Brussels Gewest. De ideale kandidaat is gedreven om een stevige structuur te ontwikkelen voor het maatschappelijk welzijn van dakloze mensen.

Onbezoldigd mandaat.

Bruss’help

Als publiekrechtelijke vereniging opgericht door de Ordonnantie van 18 juni 2018 en gemandateerd door de GGC heeft Bruss’help als hoofdtaak de nood- en inschakelingsvoorzieningen van thuislozen te coördineren in het Brussels Gewest. De vereniging ondersteunt publieke actoren en verenigingen actief in de thuislozenzorgsector bij de planning en de uitvoering van studies rond deze problematiek, bij het ontwikkelen van een preventieve en integrale aanpak. Daarnaast heeft de vereniging een doorverwijzingsfunctie naar meer duurzame oplossingen zoals toegang tot zorg en huisvesting, sociale rechten…

Bruss’help in een notendop:

  • “Analyseren”: data verzamelen en analyseren, probleemoplossende evaluaties doen op basis van haar expertise en die van de actoren op het terrein.
  • “Coördineren”: overleg tussen actoren op het terrein, de overheden en aanpalende sectoren te faciliteren en nood- en inschakelingsvoorzieningen op elkaar af te stemmen.
  • “Doorverwijzen”: thuislozen en mensen in nood doorverwijzen naar de meest geschikte diensten en operatoren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Gezochte profielen

  • Kennis hebben van de institutioneel sociaal/zorgsector context in het Brusselse.
  • Expertise van sociaal recht, recht op huisvesting, geestelijke gezondheid, verslavingen en/of andere soortgelijke studies.
  • Geen vertegenwoordiger zijn van de verenigingen die lid zijn van de AG van Bruss’help.
  • Geen politiek mandaat hebben.

Hoe zich kandidaat stellen

  • Stuur uw motivatiebrief en CV naar Pierre Verbeere, Voorzitter van Bruss’help, via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en per post naar Verenigingstraat 15, 1000 Brussel.

Solliciteren kan tot en met. 05/02/21 (18h00)

Afdrukken E-mailadres