Ons activiteitenverslag voor 2023 is beschikbaar!

Beste partner,

 

We hebben het genoegen om met u de publicatie van ons activiteitenverslag 2023 te delen!

 

"Aan het einde van dit vijfde jaar van Anabase is er eindelijk een zekerheid die door niets of niemand in twijfel kan worden getrokken: de "lege doos" van het begin is nu gevuld met energieën ten dienste van de gemeenschap," legt François Bertrand, onze Directeur uit.

 

In 2023 heeft ons team gewerkt aan de ontwikkeling van een Masterplan, begeleid door het Beperkt Comité, door middel van de organisatie van drie participatieve reflectiedagen, waardoor een essentiële ruimte voor uitwisseling en dialoog werd geboden om onze toekomstige acties te oriënteren.

Tegelijkertijd bood onze bijdrage aan de voorbereiding van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie een unieke gelegenheid om beleidsmakers bewust te maken van de realiteiten waarmee mensen in precaire situaties in Brussel worden geconfronteerd.

We zijn er trots op een bijdrage te hebben geleverd aan de begin 2023 gelanceerde SubLINK- en CoVer-projecten, die hebben geleid tot 3.670 interventies in het kader van het CoVer-project, waarmee wordt voldaan aan een essentiële behoefte op het gebied van gezondheidszorgbewaking en risicovermindering.

 

Op het gebied van onderzoek zijn onze activiteiten op het gebied van studie en analyse versterkt. We publiceerden afgelopen juni het verslag van de laatste telling, waarin 7.314 daklozen in Brussel werden geteld en een toename van 18,9% ten opzichte van 2020 werd vastgesteld. Bovendien hebben de innovaties die zijn voorgesteld door het Rights First-project geleid tot een versterking van de contacten tussen partners van het project en het OCMW, wat de administratieve procedures heeft vergemakkelijkt.

Wat onze oriëntatiemissie betreft, zijn onze begeleidingsmethoden versterkt en ons werkterrein uitgebreid om te voldoen aan de groeiende behoeften van de doelgroepen en partners. De cijfers voor 2023 in het rapport getuigen van de omvang van de situatie, maar ook van onze vastberadenheid om effectieve ondersteuning te bieden aan iedereen in nood: er waren onder meer 108 aanvragen voor gezinnen, 124 voor alleenstaande vrouwen en 87 voor alleenstaande mannen.

 

Wij nodigen u uit om al onze acties en prestaties te ontdekken in het rapport dat hier beschikbaar is.

 

Bovendien willen wij u eraan herinneren dat het nog steeds mogelijk is om u in te schrijven voor ons speciale evenement om de 5 jaar van Bruss'help te vieren!

 

Kom naar ons walking dinner in het BIP op 15 april a.s., waar we de gelegenheid zullen hebben om onze successen, uitdagingen en dankbaarheid te delen met u allen die hebben bijgedragen aan dit avontuur.

Het evenement is gratis, maar registratie is verplicht.

 

Laten we samen blijven werken aan een toekomst waarin elk individu recht heeft op fatsoenlijke huisvesting.

 

Met vriendelijke groet,

 

Het team van Bruss'help

Afdrukken