02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

Beste Partners,

Deze PILS volgt op de tijdelijke opschorting van verwijzingen naar het centrum Lemonnier (wegens verzadiging) door onze diensten, die dinsdag werd aangekondigd.

Door de zeer hoge omloopsnelheid van Omicron-variant en de toename van infecties neemt de druk op alle sectoren toe, ook op de daklozensector. Daarom zijn de volgende richtsnoeren gericht tot de centra.

Deze richtsnoeren maken het mogelijk de meest kwetsbare daklozen gericht op te vangen, zodat zij bij voorrang kunnen worden opgevangen en het risico wordt beperkt. Voor elk centrum impliceren zij dat positieve/HR-begunstigden die niet onder de criteria van de bovengenoemde doelgroep vallen, binnen hun muren moeten worden gehuisvest.

Gelieve er nota van te nemen dat verwijzingen van personen die aan de doelgroep beantwoorden, uitsluitend via de Bruss'help verwijzingscel gebeuren van maandag tot vrijdag (alleen de sociale diensten van het ziekenhuis kunnen verwijzen buiten de voorziene tijdslots, onder voorbehoud van rapportering over de opnames).

Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze diensten:

  • Begeleidingseenheid op 02/880.86.89 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Gezondheidsadviseur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

L’équipe Bruss’help

Afdrukken E-mailadres

Het NMBS winterplan voor Brussel wordt, gelet op de nachtelijke weersomstandigheden, voor de komende dagen geactiveerd vanaf vrijdagavond 7 januari 2022 tot dinsdagochtend 11 januari 2022. Concreet zal enkel de afgesproken zone in het station Brussel Zuid tegenover het Air France kantoor dienen als opvangplaats voor de Brusselse stations. Eén deur aan de Frankrijkstraat blijft permanent open tijdens deze periode.

Afdrukken E-mailadres

Beste partners,

De NMBS activeert de maatregelen "extreme koude" van 21/12/21 tot 25/12/21. Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest omvatten deze maatregelen de opening van het station Brussel-Zuid (aan de kant van de Frankrijkstraat) als verwarmde schuilplaats.

Aarzel niet om tijdens de eindejaarsweken en in 2022 het in echt tijd geactualiseerde aanbod op https://brusshelp.org/index.php/fr/portail-pro/help-in-brussels/joomlannuaire/defaut/16-plan-en-ligne te raadplegen, evenals de oriëntatiemodaliteiten van de Bruss'help (circulaire 7, 7bis en 7ter) die hier beschikbaar zijn: https://brusshelp.org/index.php/fr/portail-pro/circulaires-bruss-help-covid-19

De begeleidingsdienst van Bruss's zal tussen Kerstmis en Nieuwjaar op de gebruikelijke tijden open blijven.

Afdrukken E-mailadres

Samusocial heeft een gewestelijke financiering verkregen om de onmiddellijke opening van 50 extra plaatsen te kunnen activeren voor gezinnen zonder oplossing voor onderdak.

De activering op 15 december van 50 bijkomende plaatsen in ons centrum voor gezinnen in een hotel in de wijk Station Brussel-Noord brengt de onmiddellijk beschikbare capaciteit van Samusocial op 950 bedden: 450 bedden voor gezinnen, 300 bedden voor mannen, 200 bedden voor vrouwen.

Indien nodig kan de opvangcapaciteit voor gezinnen met nog eens 50 plaatsen worden uitgebreid, waardoor de totale capaciteit op 1.000 bedden komt, waarvan 500 voor gezinnen.
Bij het toewijzen van opvangplaatsen en het verlenen van begeleiding zal bijzondere aandacht worden besteed aan eenoudergezinnen, alleenstaande moeders met kinderen, die nog kwetsbaarder zijn.

Afdrukken E-mailadres

  • 1
  • 2