02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Op maandag 15 november opent Samusocial 320 winterplaatsen om onze bestaande capaciteit uit te breiden zodat we zoveel mogelijk mensen een droge en veilige plek kunnen bieden. De plaatsen komen in opvangcentra die de klok rond open zijn om het opgevangen publiek beter te kunnen helpen een nieuw evenwicht te vinden en samen te zoeken naar oplossingen om de straat achter zich te laten.

In totaal vinden tijdens het winterseizoen zo vrijwel 1.000 mensen dag en nacht opvang in acht verschillende structuren van Samusocial, met name:

  • ongeveer 415 mensen in gezinsverband
  • ongeveer 160 alleenstaande vrouwen
  • ongeveer 275 à 300 alleenstaande mannen
  • ongeveer 130 kwetsbare alleenstaanden (mensen die ziek zijn, zwangere vrouwen, slachtoffers van geweld …) die intensieve opvang en begeleiding nodig hebben.

Elke opvangstructuur wordt geleid door psycho-medisch-sociale teams die de bewoners een begeleidingsplan voorstellen om ze verder te helpen naar aangepaste verblijfsoplossingen.

Bovenop het feit dat het aantal daklozen blijft toenemen, zorgt de opvangcrisis ervoor dat honderden mensen die om internationale bescherming vragen ook op straat terechtkomen. Daarom moeten er prioriteiten worden gesteld bij de opvang. Er wordt eerst gekeken naar mensen van wie specifiek wordt vastgesteld dat ze kwetsbaar zijn: gezinnen met kinderen, alleenstaande vrouwen, kwetsbare en zieke mannen.

Onze mobiele hulpteams blijven dag en nacht maraudes uitvoeren in de straten van het Brussels Gewest om met de talenten en middelen waarover zij beschikken de meest gedesocialiseerde mensen te kunnen bijstaan.

Afdrukken E-mailadres

Beste partners,

Hobo heeft je hulp nodig! 

"Sinds enkele Jaren is Hobo zo actief als mogelijk op het digitale domein. We gaan langs bij onze partners om digitale ateliers te geven aan de doelgroep, we hebben een computerruimte die dagelijks open is, we geven thematische vormingen, individuele coachingen, voorzien smartphones en laptops als we er hebben. De nood naar digitale inclusie van de doelgroep (dat weten jullie zo goed als wij) is hoog. Wij zetten zoveel als mogelijk in om op dat domein een partner te zijn voor onze doelgroep.

We zijn dan ook zeer trots en blij te mogen aankondigen dat we voor dat werk erkend worden door laureaat te zijn voor de federale armoedebestrijdingsprijs 2022 die in het teken staat van de strijd voor digitale inclusie.

Om winnaar te zijn van de prijs hebben we jullie nodig: Onderaan deze mail tref je een link aan om te stemmen voor de laureaten van de federale armoedebestrijdingsprijs. Het zou ons immens plezieren mochten jullie even de tijd nemen (2minuten MAX, niet vergeten te valideren via je email!) om voor ons te stemmen voor 7 november."

> Stem op Hobo <

Met vriendelijke groeten,

Het team van Bruss’help

Afdrukken E-mailadres

Beste partners,

Op basis van de door Bruss'help verstrekte informatie over de inzet van noodopvangcentra voor daklozen zijn de Brusselse OCMW's overeengekomen om de regels inzake territoriale bevoegdheid op gemotiveerde wijze toe te passen teneinde de continuïteit van de sociale follow-up te handhaven door het OCMW waar de persoon bekend is/bijgestaan wordt te vragen de ondersteuning tijdelijk te handhaven.

 De overeenkomst raadplegen die op 1 oktober 2022 in werking is getreden

Met vriendelijke groeten,

Het team van Bruss’help

Afdrukken E-mailadres

Beste partners,

Graag brengen we jullie op de hoogte dat onze permanentie (Cel Oriëntatie) uitzonderlijk gesloten zal zijn op dinsdagmorgen 18 oktober. Helaas kunnen we dan geen oproepen beantwoorden.

De permanentie zal terug open zijn van 13u30 tot 16u30.

Met vriendelijke groeten,

Het team van Bruss’help

Afdrukken E-mailadres

Waarde partners,

Zoals u weet, heeft Samusocial onlangs een nieuwe IT-interface in gebruik genomen voor het beheer van zijn telefooncentrale.

Van harte dank voor de uitgebreide feedback van de gebruikers die ervoor zorgt dat wij onze dienstverlening kunnen verbeteren. Wij zijn momenteel bezig met een aantal aanpassingen en zouden daarmee in oktober klaar moeten zijn.

Ter informatie kunnen we u alvast meegeven dat we tijdens de hele testfase in augustus meer dan 11.000 aanvragen voor onderdak hebben opgetekend (op een totaal van 14.000 oproepen) en meer dan 1.500 plaatsen hebben toegewezen. Dit komt erop neer dat ongeveer 450 inkomende oproepen per dag door ons kleine team telefoonmedewerkers worden behandeld. Het is wel zo dat wij geconfronteerd worden met pieken in het aantal oproepen bij de verdeling van de plaatsen, wat de hoge wachttijden tijdens de inschrijvingsuren verklaart (14u00 > 15u00, 16u00 > 17u00).

Wij zijn ons bewust van de moeilijkheden die hierdoor ontstaan en doen er alles aan om deze zo snel mogelijk te verhelpen.

Voor een meer centrale opvolging van uw suggesties voor verbeteringen kunt u voortaan contact met ons opnemen via dit e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om de analyse en de verwerking te vergemakkelijken, is het belangrijk dat u ons het nummer van de beller, het tijdstip en de datum van de oproep, samen met korte beschrijving van het probleem bezorgt.

Nogmaals dank voor uw bijdrage en begrip,

Het Samusocial-team

Afdrukken E-mailadres