02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

Pano Actu

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Resultaten van de 7e telling van daklozen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Video_denombrement par Eva Salman

Bruss’help publiceerde op 28 juni het volledige rapport van de zevende telling van dak- en thuislozen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze zevende editie, die georganiseerd werd in samenwerking met de Brusselse dak- en thuislozensector, vond plaats in november jongstleden. Er waren meer dan 300 medewerkers en vrijwilligers bij betrokken.

Het doel van de telling is om een momentopname te maken van de situatie, de tekortkomingen op het vlak van het recht op huisvesting nauwkeurig te beschrijven, en deze op te volgen in de tijd.

Nieuw in deze editie is dat de kwantitatieve cijfers vergezeld gaan van een uitgebreide verzameling gegevens over de profielen en trajecten van daklozen. Bovendien laat de overstap naar de ETHOS Light-methodologie toe om de globale context waarin het overheidsbeleid functioneert te belichten, alsook de uitdagingen waarmee het geconfronteerd wordt.

 

Lees het verslag in PDF op onze website

 

Voor meer informatie:

 

Het Bruss'help team wil nogmaals alle vrijwilligers en verenigingen die betrokken waren bij het uitvoeren van deze telling van harte bedanken.

 

Voor alle aanvragen voor interviews of gratis fotomateriaal (journalisten): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Afdrukken E-mailadres