02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

Pano Actu

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Het Masterplan - wat nu?

De driedaagse brainstormsessie om een Masterplan op te stellen voor de uitstap uit het sans-chez-soirisme vond plaats tussen februari en juni 2023 en trok een grote deelname uit de sector en aanverwante sectoren, met 256 verschillende deelnemers. De diversiteit van de getuigenissen en de kwaliteit van de reflecties tijdens deze voorbereidende werkzaamheden vormen een essentiële basis voor de uitwerking van een haalbaar en duurzaam Masterplan.

"We weten dat het er niet om gaat hoe we uit de dakloosheid kunnen geraken, maar vooral hoe we eruit kunnen blijven. Maar de mechanismen om dakloos te worden worden steeds talrijker en steeds krachtiger", benadrukte Pierre Verbeeren tijdens het eerste evenement.
De bronnen en transcripties van de drie dagen zijn beschikbaar op onze website.

Ons team werkt momenteel aan de opmaak van het Masterplan, in overleg met de sector via een Selectiecomité bestaande uit verschillende stakeholders (Brussels Observatorium Volksgezondheid en Welzijn, Vergadercoördinator, gezondheid en persoonlijke assistentie, Buurtwinkel vzw, AMA Federatie, Brussels Platform Armoede, Douche flux, SamuSocial, Source asbl, Petits Riens en Diogenes vzw). Het is nu essentieel om munt te slaan uit deze samenhang, want er is een consensus over de absolute noodzaak om verder te gaan.

Als de registratie voor het laatste Masterplan presentatie-evenement nog niet open is, zorg er dan voor dat je een uitnodiging ontvangt door je hier in te schrijven voor onze Masterplan informatie e-mails.

Afdrukken E-mailadres