02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

Pano Accueil NL

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Dakloosheid aanpakken via preventie, begeleiding en huisvesting

Bruss’Help is krachtens de ordonnantie van 14 juni 2018 (art. 62) belast met de coördinatie van noodhulpvoorzieningen en inschakelingsmaatregelen, evenals met het uitvoeren van studies en analyses over de problematiek van dakloosheid in Brussel.

Een actie-georiënteerd centrum: ons centrum, opgericht in 2019, verenigt Raadgevers die gespecialiseerd zijn in de studie van dak- en thuisloosheid, de coördinatie van projecten en globale interventievoorzieningen.

Meervoudige opdrachten: ondersteuning bij de planning, prognoses, ontwikkeling van een preventieve aanpak en begeleiding van de begunstigden naar duurzame oplossingen (toegang tot zorg, sociale rechten, huisvesting...).

We zijn een observatorium voor dak- en thuisloosheid: een documentatie- en onderzoekscentrum, dat een knooppunt is tussen de overheid en het maatschappelijk middenveld. Wij zijn gericht op "duurzame oplossingen en anticipatie".

 

  Onze visie  

 

Brusshelp commissies

Omzendbrieven - sector

Vanaf 1 juli vermindert de Samusocial haar opvangcapaciteit met 50 plaatsen voor alleenstaande mannen, van 800 naar 750 plaatsen.

In de praktijk biedt de Samusocial vanaf 1 juli nog steeds plaats aan 755 personen:

  • 387 personen in gezinnen in de site van Woluwe en Hotel Président
  • 170 alleenstaande vrouwen op de sites van Molenbeek, Rue du Petit Rempart en Evere
  • 160 alleenstaande mannen op de sites van Evere en Rue du Petit Rempart
  • 38 alleenstaande mannen en vrouwen in medische opvangvoorziening MediHalte in Jette

Momenteel worden er ongeveer 50 noodplaatsen vrijgehouden, die kunnen elke dag via de telefonische permanentie worden verdeeld. Vandaag zijn deze 50 plaatsen goed voor 20 plaatsen voor gezinnen, 15 plaatsen voor alleenstaande vrouwen en 15 plaatsen voor alleenstaande mannen.

Binnen de grenzen van de beschikbare capaciteiten wordt uiteraard voorrang gegeven aan de opvang van de meest kwetsbare personen. De mobiele hulpteams blijven in het kader van hun dagelijkse maraudes bijzonder waakzaam om de meest kwetsbare mensen te helpen.