02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

Pano Accueil NL

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Dakloosheid aanpakken via preventie, begeleiding en huisvesting

Bruss’Help is krachtens de ordonnantie van 14 juni 2018 (art. 62) belast met de coördinatie van noodhulpvoorzieningen en inschakelingsmaatregelen, evenals met het uitvoeren van studies en analyses over de problematiek van dakloosheid in Brussel.

Een actie-georiënteerd centrum: ons centrum, opgericht in 2019, verenigt Raadgevers die gespecialiseerd zijn in de studie van dak- en thuisloosheid, de coördinatie van projecten en globale interventievoorzieningen.

Meervoudige opdrachten: ondersteuning bij de planning, prognoses, ontwikkeling van een preventieve aanpak en begeleiding van de begunstigden naar duurzame oplossingen (toegang tot zorg, sociale rechten, huisvesting...).

We zijn een observatorium voor dak- en thuisloosheid: een documentatie- en onderzoekscentrum, dat een knooppunt is tussen de overheid en het maatschappelijk middenveld. Wij zijn gericht op "duurzame oplossingen en anticipatie".

 

  Onze visie  

 

imagesNaar aanleiding van de verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19 willen veel gezondheidswerkers  hun ervaring benutten om bijkomende ondersteuning op het vlak van gezondheidszorg te bieden aan instellingen die dat nodig hebben. Zij kunnen zich vanaf nu via de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) en de Franse Gemeenschapscommissie (FGC) inschrijven in een reserve om hulp te bieden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Hebt u, naar aanleiding van het gebrek aan vrijwilligers of de sluiting van uw instelling, personeel dat momenteel niet tewerkgesteld wordt? Zij kunnen zich inschrijven op het Brusselse solidariteitsplatform. Zo kunnen ze bijspringen in instellingen waar er een personeelstekort is.

Door de GGC of de FGC erkende en/of gefinancierde instellingen die versterking nodig hebben, kunnen rechtstreeks contact opnemen met de ingeschreven personen. Noch de GGC, noch de FGC komt tussenbeide wat betreft afspraken, vergoedingen van prestaties of verzekering van vrijwilligers.

U als vrijwilliger melden

Wie zijn steentje wil bijdragen, kan zich inschrijven via dit formulier.

Lijst met vrijwilligers raadplegen

Omwille van de vertrouwelijkheid van de gegevens vindt u de lijst met vrijwilligers op een beveiligde pagina. Wenst u toegang tot die pagina, schrijf u dan in aan de hand van dit formulier.

Let op: om toegang te krijgen, moet u over een Microsoft 365-account beschikken. Als dat nog niet het geval is, moet u er een aanmaken voordat u kunt inschrijven.

We vragen u ook deze gegevens confidentieel te behandelen, niet onnodig te verspreiden en zeker niet met de media te delen.