02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

Pano Actu

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

"Paroles Données Paroles Perdues?" Nu beschikbaar!

De manieren om huisvestingsproblemen te benoemen en te tonen zijn talrijk, vaak eerder het resultaat van gerecyclede clichés dan van een echt luisteren naar degenen die als eersten worden getroffen door deze situatie..

Dit is wat het boek "Paroles données, paroles perdues ?" probeert te doen, dat fragmenten van spreekruimtes tussen daklozen, maatschappelijk werkers en gewone mensen samenbrengt. Bijeenkomsten om te praten, als tegenwicht tegen de urgentie, als een oproep tot actie. Een selectie- en opmaakwerk van gesprekken, gemaakt op basis van de archieven van deze jarenlang gefilmde bijeenkomsten.

De originaliteit van het boek ligt in de vorm, geïnspireerd op die van een woordenboek, maar vooral in de vragen die het oproept, door uit te gaan van het woord van daklozen en slecht gehuisvesten. "Paroles données, paroles perdues ?" laat de stem klinken van mensen die gebruikmaken van sociale diensten, om de plaats, de grenzen en de mogelijkheden van hun deelname te bevragen, in een omgeving waar overleving, afstandelijkheid, geweld en institutionele ondoorgrondelijkheden de horizon afbakenen.

Voor wie zich enkele vragen stelt over de realiteit van de ervaring van dakloze mensen, zijn hier veertig manieren om in de wereld van huisvestingsproblemen te duiken.

Een boek gemaakt door het collectief Sylloge, in samenwerking met François Bertrand en Jean-Louis Linchamps, in opdracht van La Strada, een Brussels ondersteuningscentrum voor de daklozensector, dat in 2019 Bruss'Help is geworden, en uitgegeven door uitgeverij maelstrÖm reEvolution.

Afdrukken E-mailadres