02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

Pano Actu

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Ontdek het eerste Beheerscontract van Bruss'help

Beste partners,

We zijn verheugd om u mede te delen dat onlangs het beheerscontract is ondertekend tussen het Verenigd College van de COCOF en Bruss'help, in overeenstemming met de ordonnantie van juni 2018 betreffende noodhulp en de integratie van dakloze personen. Dit belangrijke document is het resultaat van langdurig werk dat gedurende het hele jaar 2023 heeft plaatsgevonden en formaliseert de plaats van Bruss'help in het sociale en gezondheidslandschap van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Dit contract bevat wederzijdse verbintenissen en de aan Bruss'help toegewezen taken. De verplichtingen van Bruss'help omvatten de coördinatie van de noodhulp- en integratiemaatregelen, het respecteren van de beginselen van doeltreffendheid en transparantie, het ontwikkelen van partnerschappen, het implementeren van goede praktijken en het respecteren van de privacy van de begunstigden, onder andere. Onze organisatie verbindt zich er ook toe overlegorganen en een basis sociaal dossier op te zetten.

Wat betreft de taken, Bruss'help verzekert de coördinatie van de noodhulp- en integratiemaatregelen, het beheer van het sociaal noodnummer, de coördinatie van de straathoekwerk-diensten en het opzetten van overlegorganen. Onze organisatie is ook belast met het basis sociaal dossier, duurzame huisvesting, het daklozenobservatorium en aanvullende opdrachten die zijn toevertrouwd door de COCOF of andere subsidiërende instanties.

Het Verenigd College verbindt zich er op zijn beurt toe deze acties volledig te ondersteunen, zowel financieel als operationeel, en de samenwerking met andere publieke of private actoren te bevorderen.

U vindt hier het volledige Beheerscontract.

Met vriendelijke groeten,

Het team van Bruss'help

Afdrukken E-mailadres