02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Beste partners,

 

We willen graag uw aandacht vestigen op de operationele veranderingen die deze week plaatsvinden bij het Humanitaire Hub. 

 

Vanaf 22 april zijn de volgende operationele veranderingen van kracht :

  • De Humanitaire Hub is open voor het publiek van 9.30 tot 17.30 uur, alle dagen van de week behalve woensdag

  • De Humanitaire Hub is gesloten voor het publiek op alle woensdagen, een afhaalmaaltijd wordt geserveerd om 12.00 uur

  • Een warme maaltijd wordt elke dag geserveerd van 12.00 tot 13.00 uur; de kantine is open tot 13.30 uur. Op dit moment wordt er geen avondeten geserveerd

  • De uitgifte van tickets voor toegang tot de volgende diensten vindt plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 10.30 uur, in de kantine (bereikbaar via de Drève Anna Boch):

    • Kledinguitdeling (voor mannen en vrouwen)

    • Medische consultatie (inclusief verloskundige consulten)

    • Sociaal-juridische consultaties

    • Oriëntatie en begeleiding van niet-begeleide minderjarigen

    • Douches (beschikbaar 6 dagen per week, ook op zaterdag en zondag)

    • Sister House bij de receptie

    • RLF (telefoongesprekken en hulp bij het zoeken naar familieleden)

    • Inschrijving op de wachtlijst voor noodopvang van Belrefugees

  • Verbeterde ruimtes voor gezinnen en vrouwen worden momenteel gebouwd, maar zijn al operationeel en toegankelijk via een aparte ingang aan de Avenue du Port 94

  • Een welkomstdesk voor oriëntatie naar interne en externe diensten opent in het dagcentrum

 

We zullen binnenkort hun bijgewerkte brochure met u delen.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het team van Bruss'help.

Afdrukken E-mailadres

Beste partners,

 

Het mazelprotocol dat eerder in onze Flashes is gecommuniceerd, is nu beschikbaar in het Nederlands:

Mazelprotocol NL

Mazelprotocol FR

 

Opgesteld door COVER, is dit protocol ontwikkeld om duidelijke en nauwkeurige richtlijnen te bieden aan eerstelijns actoren met betrekking tot diagnose, behandeling, preventieve maatregelen en aanbevelingen om om te gaan met de recente toename van mazelgevallen in Brussel.

 

We moedigen u ten zeerste aan om dit protocol te raadplegen om vertrouwd te raken met de procedures en het te verspreiden binnen uw teams.

 

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het Cover-team via Gaddie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Met vriendelijke groet,

 

Het Bruss'help-team.

Afdrukken E-mailadres

Beste partners,

 

We willen je eraan herinneren dat onze afdeling Begeleiding uitzonderlijk gesloten zal zijn op Maandag 15 april.

We zullen helaas niet in staat zijn om uw oproepen te beantwoorden.

De permanentie zal terug open zijn Dinsdagochtend.

 

Met vriendelijke groeten

 

Het Bruss'help team

Afdrukken E-mailadres

Beste partners,

 

In 2023 heeft Vivalis de krachten gebundeld om de werkgroep Kwaliteitsbeleid voor centra nieuw leven in te blazen, conform artikel 27 van het decreet van het College van 9 mei 2019 betreffende de erkenning en subsidiëring van centra voor spoed- en integratiehulp.

 

Ter herinnering, overeenkomstig artikel 27:

  • "§ 1ste. Elk centrum moet een kwaliteitsbeleid ontwikkelen dat gericht is op het systematisch bepalen, organiseren, evalueren en verbeteren van de kwaliteit van de hulp- en dienstverlening en de werking ervan.
  • § 2de. Elk centrum stelt een vijfjarig kwaliteitsprogramma op. In dit programma worden het kwaliteitsbeleid, het opleidingsbeleid en de evaluatie van de kwaliteit en de doeltreffendheid van de aan de begunstigden verstrekte hulp gespecificeerd.

Hiertoe stelt het centrum operationele doelstellingen vast die in de dagelijkse praktijk moeten worden toegepast, alsmede indicatoren voor de evaluatie daarvan.

Dit programma wordt vervolgens jaarlijks geëvalueerd door de centra en elke vijf jaar door de autoriteiten."

 

Deze werkgroep bracht de departementen "Gezondheid en Persoonlijke Assistentie" en "Administratieve Controle" van de overheid samen, evenals leden van de federaties "AMA" en "BICO" en Bruss'help, met als doel het definiëren van een model kwaliteitsbeleid en een circulaire die de indicatoren en doelstellingen voor de evaluatie van dit beleid illustreert, die elk centrum zal kunnen aanpassen aan zijn eigen situatie op het terrein.

In bijlage vindt u de administratieve omzendbrief over het kwaliteitsbeleid voor nood- en integratiecentra.

 

Met vriendelijke groeten

 

Het team Bruss'help

Afdrukken E-mailadres

Mazelenprotocol

 

Beste partners,

 

Mazelen is de afgelopen weken veel in het nieuws geweest. En met reden: er is een kleine toename van het aantal gevallen en er zijn clusters vastgesteld in Brussel. Deze gevallen werden snel aangepakt en zijn tot op heden onder controle.

Op dit moment is de situatie niet zorgwekkend (er zijn regelmatig gevallen van mazelen in Brussel).

 

Ook al werden tot op heden geen besmettingen vastgesteld binnen onze precaire doelgroepen, toch willen we van deze gelegenheid gebruik maken om u eraan te herinneren dat het belangrijk is om alert te zijn op mazelenverschijnselen bij mensen die niet gevaccineerd zijn en om vaccinatie waar mogelijk te bevorderen.

We willen ook het belang van de aangifteplicht benadrukken, omdat dit ons helpt de situatie effectiever in de gaten te houden. Tot slot blijft het toedienen van vaccinatie (2 dosissen) de beste manier om de verspreiding van deze ziekte tegen te gaan.

We willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om het mazelenprotocol voor de sector met jullie te (her)delen. Het Cover-team bereidt informatie- en sensibiliseringsfolders voor in verschillende talen. Als eerste stap gaat Cover de situatie inventariseren en het bewustzijn vergroten in kraakpanden waar gezinnen met kinderen wonen.


Aarzel niet om contact op te nemen met Magali Pratte: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het Cover-team, via Gaddie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u vragen hebt, als u een bewustmakingscampagne wilt organiseren in uw instelling of als u gevallen ziet die wijzen op de noodzaak van een gecoördineerde vaccinatiecampagne.

 

 

 

Het Bruss'help-team

Afdrukken E-mailadres