02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Mazelen gevallen

Na het overleg over de gezondheidscontrole op 26 april en op basis van aanvullende informatie die het team Preventieve geneeskunde van de SCR van de Cocom op 28 april heeft verstrekt, is het belangrijk dit nieuws door te geven.

 

Het Cover-team bracht op dinsdag 2 mei een bewustmakingsbezoek aan het Fedasil-centrum aan de Ariane Avenue.

 

Er zijn nu 4 bevestigde gevallen van mazelen (3 in het Ariane Centrum en een Palestijnse vluchteling die momenteel dakloos is).

 

Het indexgeval is een 13-jarige Afghaanse jongen die op 4 april 2023 één nacht en één ochtend in het Ariane Centrum (Fedasil) verbleef. Hij heeft zich op 2 april ook ingeschreven bij de vreemdelingendienst.

 

Zodra de melding van vermoedelijke mazelen was ontvangen, werden maatregelen genomen om de contactgevallen op te sporen en hun profylaxe aan te bieden. Het was echter niet mogelijk alle contactgevallen te identificeren. Het is dus meer dan waarschijnlijk dat er zich onder het precaire publiek besmette gevallen bevinden.

 

Ondanks de getroffen maatregelen braken vervolgens andere gevallen uit, waarbij het Ariane-centrum en het bureau voor vreemdelingenzaken de plaats van besmetting waren.

 

Gezien het opduiken van deze epidemie onder het precaire publiek beveelt de Cocom dan ook het volgende aan

  1. Meer waakzaamheid bij het syndromale toezicht op pathologieën die gepaard gaan met koorts en huiduitslag (belangrijkste symptomen van mazelen);
  2. Bewustmaking en voorlichting van het precaire publiek om toegang te krijgen tot vaccinatie. Vaccinatie is het enige wapen dat we momenteel hebben;
  3. Het melden van gevallen via onze gebruikelijke kanalen, waarbij zoveel mogelijk informatie wordt verstrekt.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cover op 0496/300.928

Afdrukken E-mailadres