02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Huisuitzettingen / Colloquium "Hoe huisuitzettingen voorkomen? - 15 juni 2023

De RWDH organiseert het eerste colloquium over huisuitzettingen in Wallonië!

Huisuitzettingen zijn in meerdere opzichten traumatisch en treffen jaarlijks duizenden mensen in België. Ze treffen onevenredig veel huurders met (zeer) lage inkomens en uit minderheden, vergroten de ongelijkheid, zijn een ernstige bron van sociale uitsluiting en zetten gezinnen op straat die al erg verzwakt zijn.

Hoewel hun brutale en onmenselijke aard en hun kosten voor de samenleving als geheel worden erkend, blijven ze een grotendeels onbekend probleem.

De Waalse regering heeft weliswaar verklaard dakloosheid te willen uitroeien en een actieplan opgesteld, maar hoe zit het met de preventie van uitzettingen? Wat zijn de belangrijkste bevindingen en mogelijke acties om te voorkomen dat mensen dakloos worden? Welke factoren verhogen of verlagen het risico op uitzetting?

Dit zijn enkele van de vragen die deze conferentie wil beantwoorden door het woord te geven aan verschillende sprekers uit Frankrijk, Brussel en Wallonië.

15 juni 2023 / 9.00 - 17.00 uur
Monceau-sur-Sambre (Charleroi)

Schrijf je in via deze link.

Hier is alvast het voorprogramma om breed te verspreiden in uw netwerken!

 

Afdrukken E-mailadres