02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Uitbreiding van het 'Extreme Koud' plan: een akkoord voor de opening van extra plaatsen

Beste partners,

 

In overleg met de betrokken partijen op het terrein en de kabinetten heeft Bruss'help vandaag een akkoord bereikt om het aantal beschikbare plaatsen binnen het "Extreem Koud" plan te vergroten. De 145 noodplaatsen die maandag zijn geopend, zijn snel bezet geraakt en gezien de urgentie van de situatie heeft Bruss'help overleg gepleegd met de betrokken partijen en de kabinetten om de opvangcapaciteit te vergroten en te zorgen voor onderdak voor de mensen die nog op straat verblijven. In de komende dagen worden geactiveerd:

  • 30 extra plaatsen voor alleenstaande vrouwen en gezinnen worden vanaf morgen geactiveerd binnen het Ukrainian Voices-initiatief in Schaarbeek, waarmee het totale aantal plaatsen voor dit publiek van 25 naar 55 wordt verhoogd. Verwijzing naar deze 30 plaatsen zal gebeuren via de oriëntatiedienst van Bruss'help: 02/880.86.89.
  • 88 extra plaatsen voor alleenstaande mannen binnen het initiatief van het Rode Kruis in Anderlecht, waarmee de totale capaciteit voor dakloze mannen wordt verhoogd van 120 naar 208 plaatsen. Deze toename in het Rode Kruis-centrum wordt effectief in de loop van de volgende week. Voor deze plaatsen, evenals voor de rest van het initiatief, zal de verwijzing worden gedaan via het gratis nummer van Samusocial: 0800.99.340.

 

Met de activering van de 30 extra plaatsen voor alleenstaande vrouwen en gezinnen, en de toevoeging van 88 plaatsen voor alleenstaande mannen, zal het totale aantal beschikbare plaatsen in het initiatief toenemen tot 263.

 

In de komende dagen zal Bruss'help de opening van deze extra plaatsen coördineren en blijven alert op de evolutie van de situatie.

 

Tot slot willen we onze oprechte dank uitspreken en ons volledige steun betuigen aan de teams op het terrein die het hele jaar door, en vooral in deze noodsituaties, uitzonderlijk werk verrichten.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het team van Bruss'help

 

Afdrukken E-mailadres