02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Belangrijke informatie over de diensten van de Humanitarian Hub.

Beste partners,

 

Hieronder vindt u belangrijke informatie over de diensten die worden aangeboden door de Humanitarian Hub:

 

De Humanitarian Hub is een dagcentrum met onvoorwaardelijke toegang. Het biedt een aantal eerstelijnsdiensten, waaronder maaltijdverdeling, toegang tot douches en sanitaire voorzieningen, distributie van kleding voor mannen en vrouwen, medische zorg, psychologische ondersteuning, juridisch advies, sociale bijstand en een dienst om familiebanden te onderhouden en te herstellen, en specifieke steun voor bijzonder kwetsbare groepen (met name MENA en vrouwen).

Als onderdeel van haar activiteiten biedt de Hub aan geen enkele groep onderdak. Het heeft geen bevoorrechte toegang tot accommodatieplaatsen in regionale regelingen, noch structureel, noch als onderdeel van het winterplan. In deze context biedt de Hub geen dispatchingdienst aan naar Nieuwe Samusocial-plaatsen, noch voert hij oproepen uit naar het 0800.99340-nummer.

De Hub biedt slechts 2 diensten aan die verband houden met huisvesting en die worden beheerd door het BelRefugees Citizen Platform, namelijk :

  • Een inschrijvingsdienst op de wachtlijst voor noodopvang van het Burgerplatform BelRefugees, gericht op alleenstaande mannen. Deze dienst is elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open van 9u tot 10u30 (de wachtlijst is momenteel 7 weken lang),
  • - Een frontdesk voor informatie en ondersteuning voor vrouwen, evenals doorverwijzing naar het huisvestingsprogramma van Sister's House voor vrouwen die aan de criteria voldoen. Deze dienst is elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

De Humanitarian Hub vraagt haar partners in de sector om hun begunstigden correct te begeleiden en te informeren over de diensten die door de Hub worden aangeboden, om te voorkomen dat er verwachtingen worden gewekt die de Hub niet kan waarmaken. Verwijs geen mannen, vrouwen of gezinnen naar de Hub als hun enige uitdrukkelijke behoefte onmiddellijke toegang tot onderdak is.


Het is onhoudbaar geworden voor de teams van de Humanitaire Hub om mannen, vrouwen en gezinnen die naar de Hub komen in de hoop onderdak te vinden te blijven vertellen dat er niet genoeg plaatsen zijn, noch een dispatchingdienst die voor iedereen toegankelijk is.

Totdat er structurele oplossingen zijn gevonden, is het aan iedereen in de sector om mensen die accommodatie nodig hebben goed te informeren en geen valse hoop en verwachtingen te scheppen over het vermogen van de Hub om hen te helpen.

De teams van de Hub danken u bij voorbaat voor uw medewerking.

 

Ter herinnering: je kunt het huidige aanbod vinden op onze website.

 

Met vriendelijke groeten

 

Het Bruss'help team

Afdrukken E-mailadres