02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Oprichting van een Paritaire Huurcommissie

Beste partners,

 

1. Opdracht
Met de goedkeuring van het besluit van 25 januari 2024 gaf het Brusselse Parlement groen licht voor de oprichting van een Paritaire Huurcommissie. Het zal optreden als bemiddelaar tussen huurders en verhuurders wat betreft de regelmatigheid van de huurprijs.

2. Werking
Een partij bij de huurovereenkomst (of een door deze partij gemachtigde persoon), een rechter of een andere belanghebbende partij kan een advies vragen aan de Paritaire Huurcommissie.

De commissie zal vervolgens het huurcontract analyseren, en desgevallend ook een woningbezoek organiseren. Indien de huurprijs onredelijk zou blijken, wordt een bemiddeling opgestart om een correcte huurprijs vast te stellen. Het niet-bindende advies zal binnen de 30 dagen na het verstrekken ervan aan de betrokken partijen, op de website van Brussel Huisvesting gepubliceerd worden.

3. Samenstelling
De huurcommissie wordt ‘paritair’ georganiseerd: zowel huurdersverengingen als verhuurders hebben er, evenredig, een zitje in. De commissie bestaat uit vier vertegenwoordigers van de verhuurders, vier vertegenwoordigers van de huurders alsook uit een vaste én plaatsvervangende voorzitter.

4. Lid worden?
Lees meer over de oproep tot kandidaatstelling op de website van Brussel Huisvesting.

5. Nog vragen?
Stuur een mail naar het volgende adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met vriendelijke groeten,

Het Bruss'help team

Afdrukken E-mailadres