02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Mazelenprotocol

 

Beste partners,

 

Mazelen is de afgelopen weken veel in het nieuws geweest. En met reden: er is een kleine toename van het aantal gevallen en er zijn clusters vastgesteld in Brussel. Deze gevallen werden snel aangepakt en zijn tot op heden onder controle.

Op dit moment is de situatie niet zorgwekkend (er zijn regelmatig gevallen van mazelen in Brussel).

 

Ook al werden tot op heden geen besmettingen vastgesteld binnen onze precaire doelgroepen, toch willen we van deze gelegenheid gebruik maken om u eraan te herinneren dat het belangrijk is om alert te zijn op mazelenverschijnselen bij mensen die niet gevaccineerd zijn en om vaccinatie waar mogelijk te bevorderen.

We willen ook het belang van de aangifteplicht benadrukken, omdat dit ons helpt de situatie effectiever in de gaten te houden. Tot slot blijft het toedienen van vaccinatie (2 dosissen) de beste manier om de verspreiding van deze ziekte tegen te gaan.

We willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om het mazelenprotocol voor de sector met jullie te (her)delen. Het Cover-team bereidt informatie- en sensibiliseringsfolders voor in verschillende talen. Als eerste stap gaat Cover de situatie inventariseren en het bewustzijn vergroten in kraakpanden waar gezinnen met kinderen wonen.


Aarzel niet om contact op te nemen met Magali Pratte: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het Cover-team, via Gaddie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u vragen hebt, als u een bewustmakingscampagne wilt organiseren in uw instelling of als u gevallen ziet die wijzen op de noodzaak van een gecoördineerde vaccinatiecampagne.

 

 

 

Het Bruss'help-team

Afdrukken E-mailadres