02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Communicatie van de MIVB naar degenen die daklozen en slecht gehuisveste mensen helpen

Geachte mevrouw,

Geachte heer,

De MIVB heeft verschillende verzoeken gekregen om hulp te bieden aan de Oekraïense vluchtelingen. In dit kader licht ik hieronder alle ondersteuningsinitiatieven en samenwerkingen toe die de MIVB in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontplooid heeft.

Momenteel kunnen wij dankzij volgende maatregelen aan dringende verzoeken tegemoetkomen:

  • Sinds maandag rijden pendelbussen tussen het station Brussel-Zuid en het registratiecentrum, gevestigd in Paleis 8 op de Heizel. ’s Avonds brengen bussen de vluchtelingen naar de hotels of andere opvangcentra. Al deze bussen rijden elke dag van begin tot einde dienst.
  • Ons terreinpersoneel (stewards) is in Brussel-Zuid aanwezig en werkt samen met de verenigingen om de personen te verwelkomen en te begeleiden.
  • De verenigingen en gastinstellingen kunnen 1-rittickets verkrijgen via de “voordeelkaart”-procedure. De facturatie van dit speciaal tarief (€ 1,40 i.p.v. € 2,10) is voor rekening van de vereniging die de bestelling plaatst (zie besteldocumenten in de bijlage).
    • Bedrijven die nog geen MIVB-klant zijn: het bijgevoegde formulier dient ingevuld te worden met de contactgegevens en naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. verstuurd te worden.
    • Het bijgevoegde bestelformulier dient ook ingevuld en verstuurd te worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het is erg belangrijk dat de leveringsplaats, het gewenste leveringstijdsstip en de plaatselijke contactpersoon(-onen) en hun gsm-nr. goed aangegeven zijn.

Zodra wij de bestelling ontvangen, verbinden wij ons ertoe de tickets te leveren in de gekozen leveringspunten.
Wij hebben al meer dan 5000 tickets geleverd aan Fedasil/Vreemdelingenzaken en het Rode Kruis.

Daarnaast hebben wij overeenkomsten met alle OCMW’s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor de uitreiking van abonnementen tegen sociale tarieven of van kosteloze abonnementen. Dit gebeurt zodra deze personen geregistreerd zijn en het RVV-statuut genieten.

De toekenningsvoorwaarden zijn de volgende:

  • Geldig op heel het netwerk van de MIVB (behalve vanaf Brussels Airport met lijn 12)
  • Aantal ritten: onbeperkt aantal ritten die gemaakt kunnen worden gedurende 12 maanden vanaf de door de gebruiker bij de aankoop vastgestelde datum van inwerkingtreding van het abonnement.
  • Publiek: personen van 65 jaar en meer, gedomicilieerd in één van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en die ten laste zijn van één van de 19 Brusselse OCMW’s en een leefloon of een equivalent leefloon ontvangen.
  • Drager: MOBIB-kaart (kostprijs = € 5)
  • Noodzakelijke documenten:
    • Eerste abonnement: indien je voor de eerste maal recht hebt op dit abonnement, moet je met jouw identiteitsdocument (of elektronische identiteitskaart) naar één van onze BOOTIK gaan of jouw profiel via MyBOOTIK aanpassen met een elektronische kaartlezer.
    • Verlenging abonnement: indien jouw statuut, 7 dagen voor het einde van jouw abonnement nog steeds van toepassing is, zal jouw abonnement automatisch vernieuwd worden door de MIVB. Het is niet langer nodig om een attest in te dienen in één van onze BOOTIK of via MyBOOTIK. Je kan jouw abonnement onmiddellijk laden aan een valideertoestel, zonder enige formaliteit. Bovendien kan je jouw e-mailadres ingeven via contactme.mivb.be en op de hoogte gehouden worden wanneer jouw nieuwe abonnement beschikbaar is.
  • Verkooppunten:

Wij doen samen met onze teams alvast ons uiterste best om zo snel en zo goed mogelijk aan de dringende opvangbehoeften tegemoet te komen. Aarzel alleszins niet om contact met ons op te nemen indien u bijkomende informatie wenst.

Met vriendelijke groeten,

Afdrukken E-mailadres