02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

 

Pano Accueil NL

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Ten dienste van maatschappelijk welzijn en gezondheid

Bruss'help coördineert de noodopvang- en inschakelingsvoorzieningen voor dak- en thuislozen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Onze organisatie is gemandateerd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en verleent diensten aan de bevolking en aan de gezondheids- en sociale actoren die met dak- en thuislozen werken.

Een actie-georiënteerd centrum: ons centrum, opgericht in 2019, verenigt Raadgevers die gespecialiseerd zijn in de studie van dak- en thuisloosheid, de coördinatie van projecten en globale interventievoorzieningen.

Meervoudige opdrachten: ondersteuning bij de planning, prognoses, ontwikkeling van een preventieve aanpak en begeleiding van de begunstigden naar duurzame oplossingen (toegang tot zorg, sociale rechten, huisvesting...).

We zijn een observatorium voor dak- en thuisloosheid: een documentatie- en onderzoekscentrum, dat een knooppunt is tussen de overheid en het maatschappelijk middenveld. Wij zijn gericht op "duurzame oplossingen en anticipatie".

 

  Onze visie  

 

Brusshelp commissies

Omzendbrieven - sector

Beste zorgprofessionals binnen de dak- en thuislozensector

In onze strijd tegen Covid-19 zal de vaccinatiecampagne een belangrijk wapen zijn. Binnen het Brussels Hoofstedelijk Gewest coördineren de Diensten van het Verenigd College (DVC) van de GGC de vaccinatiestrategie, in samenspraak met de VGC en de COCOF. Bruss’help werkt met deze actoren alsook met de terreinorganisaties aan een specifieke vaccinatiecampagne voor daklozen en het personeel dat hen te hulp komt.

Jullie hebben heel wat vragen en dat is normaal. Zoals altijd wanneer er plannen gemaakt worden, brengen de media ons van vraag naar vraag door de manier waarop ze verslag uitbrengen. Bruss’help zal jullie regelmatig op de hoogte brengen van de vooruitgang van de voorbereidingen.

Op dit moment zijn de volgende aspecten alvast zeker:

 

  • De toegang tot het vaccin zal gratis zijn, vrijwillig en toegankelijk voor iedereen aan wie u hulp verleent (vanaf 18 jaar), met inbegrip van mensen die geschrapt zijn uit registers, mensen zonder wettig verblijf, enz.
  • Dit geldt ook op voor het personeel, vrijwilligers en studenten.
  • Vaccinatie kadert in een brede gecombineerde preventie-aanpak: met vaccinatie alleen komen we niet aan het einde van Covid-19. De hygiëne- en beschermingsmaatregelen (lees in dit verband omzendbrief 6) moeten we blijven toepassen.
  • De vaccinatiefases in functie van doelpubliek worden interfederaal bepaald. Eerst komen de rust- en verzorgingstehuizen aan bod, de ziekenhuizen en een aantal andere residentiële settings. Vervolgens is het de beurt aan het personeel en de gebruikers van de daklozensector, die als prioritair beschouwd worden.
  • De precieze planning is nog in voorbereiding en hangt af van de effectieve beschikbaarheid van de verschillende vaccins. We houden jullie natuurlijk op de hoogte van de procedures en beslissingen. Gedurende de volgende weken zullen vaccinatiecentra openen.

Acties en overleg voorzien in de maand februari:

  • De verschillende administraties gaan verder met het verzamelen of het actualiseren van informatie over de verschillende soorten opvangplekken, om het aantal dosissen per site, beroep, enz. te kunnen plannen, met de hulp van Bruss’help.
  • Bruss’help betrekt jullie graag zoveel mogelijk om een succes te maken van deze campagne. Daarom wordt een algemene informatievergadering met de administraties voorzien gedurende de laatste week van februari. Aarzel niet om voor deze sessie alvast jullie vaststellingen of goeie ideeën met ons te delen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verschillende tools die al ter beschikking staan:

We sturen jullie snel bijkomende tools op.

Raadgever Bruss’help die vaccinatie opvolgt:

Frank Vanbiervliet: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 0490 56 47 04.