02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

 

Pano Accueil NL

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Ten dienste van maatschappelijk welzijn en gezondheid

Bruss'help coördineert de noodopvang- en inschakelingsvoorzieningen voor dak- en thuislozen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Onze organisatie is gemandateerd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en verleent diensten aan de bevolking en aan de gezondheids- en sociale actoren die met dak- en thuislozen werken.

Een actie-georiënteerd centrum: ons centrum, opgericht in 2019, verenigt Raadgevers die gespecialiseerd zijn in de studie van dak- en thuisloosheid, de coördinatie van projecten en globale interventievoorzieningen.

Meervoudige opdrachten: ondersteuning bij de planning, prognoses, ontwikkeling van een preventieve aanpak en begeleiding van de begunstigden naar duurzame oplossingen (toegang tot zorg, sociale rechten, huisvesting...).

We zijn een observatorium voor dak- en thuisloosheid: een documentatie- en onderzoekscentrum, dat een knooppunt is tussen de overheid en het maatschappelijk middenveld. Wij zijn gericht op "duurzame oplossingen en anticipatie".

 

  Onze visie  

 

Brusshelp commissies

Omzendbrieven - sector

Save the date : Kunnen thuislozen hun stem laten horen ?

nlcor“Een stem geven aan de stemlozen”, “de rechtstreeks getroffen betrekken”, “de aanspraken van mensen in erbarmelijke omstandigheden laten gelden”: de participatie van de gebruikers aan ondersteuningsdiensten en beleidsbeslissingen blijkt steeds belangrijker dan ooit tevoren. Alhoewel hierover eensgezindheid is, zijn er nog vraagtekens over hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat.

Er bestaan tegenwoordig tal van praktijken met allerlei doeleinden. Denk maar aan creatieve workshops en praatgroepen met oog op individuele en collectieve emancipatie, raden waar thuislozen die in opvangcentra verblijven het woord nemen, deelname aan beleidsoverlegmomenten, groeperingen van mensen in erbarmelijke omstandigheden die voor hun eigen rechten opkomen…

 

Hoe zit het in Brussel en elders? Welke participatieruimtes bestaan er? Wat zijn hun doelen en werkwijze? Welke hindernissen ondervinden ze? Wordt er werkelijk naar iedereen geluisterd? Welke veranderingen brengen ze mogelijk teweeg?

Tijdens deze ontmoetingsnamiddag zullen we dieper ingaan op al deze vragen op basis van ervaringen uit praatruimtes en vanuit drie initiatieven die handelen met en in het voordeel van mensen in erbarmelijke omstandigheden. De
toespraken worden gevolgd door een open debat tussen sociale sprekers, thuislozen en onderzoekers.

De namiddag zal eindigen met een drink ter gelegenheid van de uitgave van het boek Paroles données paroles perdues ? (Sylloge)

Op 1 april van 14u30 tot 18u in DK, Denemarkenstraat 70B, 1060 St-Gillis

Inschrijven kan via de volgende link :

https://forms.gle/yqKGQsY1k6EBLaKBA

Afdrukken E-mailadres