02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

Pano Actu

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Ons activiteitenverslag van 2022 staat online!

Uittreksel uit het voorwoord:

"Men zegt dat de actualiteit slechts het topje van de ijsberg is. Toen we met de activiteiten op de volgende pagina’s begonnen, was de laatste omikrongolf net voorbij en brak er een oorlog uit op het Europese continent. En toen we de laatste hand aan dit verslag legden (in maart 2023), bereikte de vluchtelingencrisis zijn ergste punt en moesten duizenden mensen in kraakpanden en op straat overleven.

 

De rol van onze organisatie is niet om de krant te halen, maar het is ook geen toeval dat we ons in het middelpunt van de actualiteit bevinden. Wanneer een crisis ons gewest overspoelt, zijn het altijd de kwetsbaarste bevolkingsgroepen die het zwaarst getroffen worden en in bestaansonzekere situaties terechtkomen: ze worden thuisloos en lopen hun recht op hulp mis of worden ervan beroofd. De blikken van de alleenstaande vrouwen die met hun kinderen op de eerste treinen uit Oekraïne vertrokken in februari 2022, zullen we nooit vergeten, en ook de jonge asielzoekers die bibberend zaten te wachten in tenten tegenover het Klein Kasteeltje in december 2022, zijn in ons geheugen gegrift. Bruss’help werd opgericht om na te gaan wat er schuilt onder het topje van de actualiteitsijsberg, in de oceaan van ellende. Om dat te doen, hebben we beslist om structurele oplossingen te ontwikkelen met onze partners en rechthebbenden."

 

Ontdek het volledige activiteitenverslag:

Afdrukken E-mailadres