02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

Pano Actu

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Maak kennis met ons team: Pauline, Juridisch raadgever bij Bruss'help

Equipe steven     

Maak kennis met Pauline Tombus, die al bijna 3 jaar juridisch raadgever is bij Brussuss help.

Ik ben verantwoordelijk voor het volgen van de projecten die voortkomen uit het PUL. Over het algemeen zoek ik oplossingen voor duurzame herhuisvesting (in tegenstelling tot noodhuisvesting, zoals open plaatsen tijdens het winterplan) en begeleid ik partners bij de uitvoering van deze projecten. Als jurist beantwoord ik ook juridische vragen (contracten, overheidsopdrachten, GDPR, enz.). Aan het begin van mijn mandaat was de belangrijkste uitdaging het opzetten van overleg met de partners op het terrein. Momenteel is de samenwerking met hen soepeler, maar het probleem blijft bestaan ​​met het gebrek aan beschikbare huisvesting en onvoldoende middelen om mensen adequaat te begeleiden die opnieuw worden gehuisvest.

Wat me fascineert aan mijn werk, is de overvloed aan nieuwe kansen om te verkennen. Elke dag brengt diversiteit met zich mee, met vrij gevarieerde taken, wat het werk stimulerend maakt. Het wordt nooit saai.

Wat was jouw achtergrond voordat je bij Bruss'help kwam?

Voor Bruss'help werkte ik van 2018 tot 2021 bij de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie, mijn eerste baan na mijn studie. Daar was ik als jurist verbonden aan de Gezondheidsdirectie. Bij Bruss'help kwam ik binnen als jurist om actie 27 van het Noodplan Huisvesting op te zetten. Het doel van deze actie was het vinden van nieuwe duurzame huisvesting bij de AIS, gemeenten en OCMW's om duurzame herhuisvestingsprojecten te ontwikkelen.

Een anekdote om te delen over jouw ervaring bij Bruss'help...?

Mijn meest memorabele herinnering zou waarschijnlijk mijn eerste telling vorig jaar zijn. Het was intens, met aanzienlijk veel werk, maar het bleek zeer bevredigend vanwege de solidariteit tussen collega's en met mensen uit de sector. Het zijn deze concrete momenten waarop je je realiseert dat we allemaal in dezelfde richting werken, met een gemeenschappelijk doel van algemeen belang.

 

Afdrukken E-mailadres