02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

Pano Actu

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Deelname en dakloosheid: Inzicht van unia en toepassing op europees niveau.

De participatie staat centraal in de waarden van Bruss'help en in het Masterplan ter bestrijding van dakloosheid, dat zal verschijnen in 2024. Hoe moet de participatieve methodologie worden begrepen? En hoe draagt het bij aan het bevorderen van gelijkheid en het bestrijden van discriminatie? Dit zijn enkele van de vragen waar Unia, Réseau Nomade en Bruss'help proberen antwoord op te geven.

We zijn verheugd om u een exclusief interview met Unia te presenteren, waarin de evolutie van de participatieve benadering tussen 2019 en 2023 wordt verkend. Unia belicht hoe het bevorderen van een participatieve benadering bijdraagt aan het bevorderen van gelijkheid, het bestrijden van discriminatie en de verwachte uitdagingen voor de komende legislatuur in dit perspectief. Ontdek hoe Unia het raadplegen van potentieel gediscrimineerde personen via hun vertegenwoordigende organen aanmoedigt en de inspanningen om effectieve participatie te waarborgen, ondanks tijdsbeperkingen en logistieke uitdagingen.

Ontdek de visie van Unia op de participatieve benadering.

 

In verband met dit onderwerp bieden we u ook een gezamenlijk artikel aan, ondertekend door Bruss'help en Réseau Nomade, over de participatie van ervaringsdeskundigen in de strijd tegen dakloosheid. Dit artikel onderzoekt hoe de actieve deelname van mensen die dakloos zijn geweest de besluitvorming verrijkt in de preventie en bestrijding van dakloosheid. Het belicht innovatieve Europese initiatieven die de stem van dakloze mensen integreren in het besluitvormingsproces, waardoor meer inclusieve en aangepaste beleidsmaatregelen worden bevorderd.

 

Afdrukken E-mailadres