02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

Pano Actu

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Maak kennis met ons team: Céline, maatschappelijk werker bij Bruss'help

Maak kennis met Céline Rato Menino, al meer dan een jaar maatschappelijk werker bij Bruss'help.

Equipe steven     

Het is mijn dagelijkse taak om mensen die noodopvang nodig hebben en Oekraïense vluchtelingen die tijdelijke bescherming genieten zo goed mogelijk te begeleiden. Er staat veel op het spel, want helaas zijn er niet genoeg plaatsen beschikbaar om aan de steeds toenemende vraag te voldoen. Dit tekort is een obstakel waar we elke dag mee te maken hebben.

Mijn collega's en ik werken momenteel aan het project Help In Brussel. Het doel is om ons instrument voor hulp aan daklozen te verbeteren en nieuw leven in te blazen. Het zou ideaal zijn om het gemakkelijker toegankelijk te maken voor iedereen die dringend een woning nodig heeft, zowel voor de begunstigden als voor de maatschappelijk werkers/assistenten die hen ondersteunen.

Wat ik zo leuk vind aan mijn werk bij Bruss'help, naast het feit dat ik mensen in precaire situaties help, is de teamgeest en de manier waarop collega's samenwerken om mensen zo goed mogelijk te analyseren en te begeleiden. Het is essentieel om rekening te houden met hun situatie, maar ook met hun kwetsbaarheid.

Wat was jouw achtergrond voordat je bij Bruss'help kwam?

Na mijn studie literatuur leidde mijn levenspad me in een heel andere richting dan mijn studie. Ik vond mijn roeping door schoolleerkrachten te helpen communiceren met moeders van buitenlandse afkomst. Daarna kreeg ik een job als sociaal begeleider bij een vzw in Vlaanderen. Het was bij deze vereniging dat ik mijn Nederlands kon perfectioneren en de kennis en opleiding kon verwerven die ik nodig had om mijn job naar behoren uit te oefenen.

Nu, met 11 jaar ervaring op het terrein, ben ik aan de slag gegaan bij de oriëntatiecel van Bruss'help, waar ik dagelijks leer hoe ik daklozen kan helpen.

Een anekdote om te delen over jouw ervaring bij Bruss'help...?

Op dinsdagmiddag bezoeken het team en ik opvangtehuizen en hostels. Ik zal nooit ons bezoek aan de Humanitaire HUB vergeten, waar ik naartoe ging met mijn collega's van de begeleidingseenheid, met in mijn hand het prachtige boeket bloemen dat ik die dag kreeg als cadeau van het hele team van Help om me te feliciteren met mijn huwelijk. Het was een gedenkwaardig bezoek en ik droeg mijn boeket trots en fijntjes de hele weg met het openbaar vervoer.

 

Afdrukken E-mailadres