02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

Bruss'Help
Studie- en analysecentrum, coördinatie en doorverwijzing voor actoren van nood- en inschakelingsvoorzieningen in de thuislozenzorg.

nieuwsbrief - COVID 19

TOOLS Bruss'Help

Omzendbrieven - sector

Tijdens de covid-19-crisis werden alternatieve opvangoplossingen ontwikkeld om tegemoet te komen aan het gebrek aan capaciteit en daklozen die op straat bleven op te vangen. Gedurende de maand mei 2021 voerde Bruss’help een evaluatie uit van de hotelprojecten. Hieruit blijft dat er heel wat voordelen zijn aan deze formule. 

Volgend op o.a. deze evaluatie heeft de Brusselse Regering beslist om een aantal projecten te verlengen en geleidelijk nieuwe projecten op te starten. Het doel is om op 21/12/2021 190 gesubsidieerde plaatsen aan te bieden. Bruss'help zal instaan voor de coördinatie van deze hotelvoorzieningen. In de omzendbrief 7 vindt u alle doorverwijzingsmodaliteiten voor de periode van 01/07/2021 tot 30/04/2022. Om iemand op de wachtlijst te schrijven, zijn bepaalde persoonsgegevens nodig. Hiervoor wordt aan elke doorverwijzende dienst gevraagd het document Toestemming Gegevensdeling te laten tekenen en te bewaren.

 Omzendbrief 7 downloaden        Document Toestemming gegevensdeling downloaden 

Afdrukken E-mailadres

In het kader van de hervorming van de regelgeving voor de daklozensector en actie nr. 30 van het Relance- en herontwikkelingsplan dat op 7 juli 2020 door de Brusselse regering werd goedgekeurd, sturen wij u met genoegen deze projectoproep die gelanceerd werd door de GGC (Diensten van het Verenigd College) voor de bicommunautaire verenigingssector in het Brussels Gewest.

Deze projectoproep heeft tot doel een operator aan te wijzen die een gecentraliseerde logistieke functie vervult om de huisvesting van daklozen in woningen te vergemakkelijken. De centralisatie van de logistieke functie heeft tot doel de psychosociale actoren die belast zijn met de ondersteuning van daklozen toe te laten zich te focussen op de ondersteuning van de gebruikers en op alle administratieve procedures in verband met de herhuisvesting van mensen. De oprichting van een gecentraliseerde instantie zal, naast de huisvesting te faciliteren, het ook mogelijk maken om de middelen te bundelen zodat de dienst ten goede komt aan de hele sector.

Projecten kunnen enkel worden ingediend per e-mail aan de Diensten van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie op het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De uiterste datum voor het indienen van projecten is 1 juli 2021 om middernacht.

Meer informatie vindt u op de website van de GGC:

  • De projectoproep NL en FR,
  • Het subsidieaanvraagformulier NL en FR,
  • Het begrotingsmodel NL en FR.

Een selectiejury zal de aanvragen onderzoeken en contact opnemen met de geselecteerde verenigingen eind augustus 2021.

 

Afdrukken E-mailadres