02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

 

Pano Accueil NL

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Ten dienste van maatschappelijk welzijn en gezondheid

Bruss'help coördineert de noodopvang- en inschakelingsvoorzieningen voor dak- en thuislozen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Onze organisatie is gemandateerd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en verleent diensten aan de bevolking en aan de gezondheids- en sociale actoren die met dak- en thuislozen werken.

Een actie-georiënteerd centrum: ons centrum, opgericht in 2019, verenigt Raadgevers die gespecialiseerd zijn in de studie van dak- en thuisloosheid, de coördinatie van projecten en globale interventievoorzieningen.

Meervoudige opdrachten: ondersteuning bij de planning, prognoses, ontwikkeling van een preventieve aanpak en begeleiding van de begunstigden naar duurzame oplossingen (toegang tot zorg, sociale rechten, huisvesting...).

We zijn een observatorium voor dak- en thuisloosheid: een documentatie- en onderzoekscentrum, dat een knooppunt is tussen de overheid en het maatschappelijk middenveld. Wij zijn gericht op "duurzame oplossingen en anticipatie".

 

  Onze visie  

 

Brusshelp commissies

Omzendbrieven - sector

Als hoeder van de volksgezondheid in de daklozensector in Brussel, gemandateerd door Vivalis (voorheen CoCom), wil COVER het belang van waakzaamheid in deze periode van hittegolven benadrukken. De veiligheid en het welzijn van kwetsbare personen zijn onze prioriteit, en het is essentieel dat passende maatregelen worden genomen om de risico's in verband met deze extreme weersomstandigheden te voorkomen.

We hebben specifieke aanbevelingen opgesteld voor drie doelgroepen, die we u uitnodigen om zo snel mogelijk te raadplegen en te verspreiden:

Aanbevelingen voor mensen die in krakerswoningen verblijven
Dit document biedt advies over het aanpassen van leefruimtes en gedragingen om beter om te gaan met de hitte. Het is bedoeld voor de verantwoordelijken en bewoners van krakerswoningen, met een focus op binnenhuisaanpassingen om de blootstelling aan hitte te minimaliseren.
[Raadpleeg de aanbevelingen voor krakerswoningen.]

Aanbevelingen voor noodopvangcentra
Dit document, bedoeld voor de verantwoordelijken en bewoners van noodopvangcentra, bevat richtlijnen voor het handhaven van gezonde en veilige levensomstandigheden tijdens een hittegolf, met name op het gebied van hydratatie en bescherming tegen hitte.
[Raadpleeg de aanbevelingen voor noodopvangcentra.]

Aanbevelingen voor daklozen op straat
Dit document, gericht op straathoekwerkers en daklozen, biedt praktische adviezen om veilig te blijven tijdens verplaatsingen en in buitenruimtes. De nadruk ligt op hydratatie, zonbescherming en het identificeren van koele plekken in de stad.
[Raadpleeg de aanbevelingen voor daklozen op straat.]

We roepen alle actoren in de daklozensector op om deze essentiële informatie te verspreiden onder de betrokken personen. Een snelle verspreiding van deze aanbevelingen is cruciaal om het risico op uitdroging, een zonnesteek en andere hittegerelateerde complicaties te voorkomen.

Dank u voor uw inzet en snelle reactie in deze urgente situatie.

---

Deze versie is bedoeld om zowel informatief te zijn als eenvoudig te integreren op uw website, met duidelijke links voor elk document. U kunt deze aanpassen naar uw voorkeuren voordat u deze publiceert en per e-mail deelt.