02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

 

Pano Accueil NL

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Ten dienste van maatschappelijk welzijn en gezondheid

Bruss'help coördineert de noodopvang- en inschakelingsvoorzieningen voor dak- en thuislozen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Onze organisatie is gemandateerd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en verleent diensten aan de bevolking en aan de gezondheids- en sociale actoren die met dak- en thuislozen werken.

Een actie-georiënteerd centrum: ons centrum, opgericht in 2019, verenigt Raadgevers die gespecialiseerd zijn in de studie van dak- en thuisloosheid, de coördinatie van projecten en globale interventievoorzieningen.

Meervoudige opdrachten: ondersteuning bij de planning, prognoses, ontwikkeling van een preventieve aanpak en begeleiding van de begunstigden naar duurzame oplossingen (toegang tot zorg, sociale rechten, huisvesting...).

We zijn een observatorium voor dak- en thuisloosheid: een documentatie- en onderzoekscentrum, dat een knooppunt is tussen de overheid en het maatschappelijk middenveld. Wij zijn gericht op "duurzame oplossingen en anticipatie".

 

  Onze visie  

 

Brusshelp commissies

Omzendbrieven - sector

Instanties (CA en AG)

Bestuur

 

Voorzitterschap & vicevoorzitterschap

Pierre Verbeeren (Voorzitter).

Bram Fret (Vicevoorzitter).

 

Raad van bestuur 

Photo CA Long

Vereniging bank: Angela Van De Wiel (Samenlevingsobouw), Birger Blancke (Bico-federatie), Christine Vanhessen (Fédération AMA), Pierre Verbeeren, Muriel Allart (Smes)

Openbare bank: Luc Detavernier (Vertegenwoordiger van minister Clerfayt), Catherine Morenville (Vertegenwoordiger van minister Maron), Pierre Muyle (Vertegenwoordiger van de minister-president), Cédric Verschooten (Vertegenwoordiger van minister Gatz), Bram Fret (Vertegenwoordiger van minister Vandenbrandt), Sophie Berlaimont (Vertegenwoordiger van staatssecretaris Ben Hamou).

 

Algemene vergadering 

Patrick Lieberman (OCMW van Brussel), José Fernandez (OCMW Anderlecht), Gregory Jacques (OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe), Sébastien Lepoivre (OCMV van Evere), Nicolas Lonfils (OCMV van Vorst), Sébastien Lefosse (OCMV van Oudergem), Sophie Querton (OCMW van Schaerbeek), Laurence Noël (Observatorium voor Gezondheid en Welzijn), Nele Verbiest (Netwerk tegen armoedeetwerk tegen armoede), Marie Dimostheniadis (Belgisch Rode Kruis), Nicolas Dekuysshe (Forum Bruxelles contre les inégalités), Jean-Claude Vitoux (Federatie van Brusselse OCMW's - Brulocalis),  Céline Nieuwenhuys (Federatie can de Maatschappelijke Diensten), Mehdi Kassou (Burgerplatform BxlRefugees), Sébastien Roy (New Samusocial), Cecile Vanden Bossche (Brussels Platform Geestelijke Gezondheid), Daan Vinck (Recht op een dak), Jean Peeters (Gemeenschappelijk Daklozenfront), Barbara Frere (Syndicat des Immenses), Eric Husson (Project Lama), Stephane Leclercq (Fedito, Brusselse Federatie van Instellingen voor Verslaafden).

Accountant - Commissaris

Maillard

Afdrukken E-mailadres