02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

 

Pano Accueil NL

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Ten dienste van maatschappelijk welzijn en gezondheid

Bruss'help coördineert de noodopvang- en inschakelingsvoorzieningen voor dak- en thuislozen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Onze organisatie is gemandateerd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en verleent diensten aan de bevolking en aan de gezondheids- en sociale actoren die met dak- en thuislozen werken.

Een actie-georiënteerd centrum: ons centrum, opgericht in 2019, verenigt Raadgevers die gespecialiseerd zijn in de studie van dak- en thuisloosheid, de coördinatie van projecten en globale interventievoorzieningen.

Meervoudige opdrachten: ondersteuning bij de planning, prognoses, ontwikkeling van een preventieve aanpak en begeleiding van de begunstigden naar duurzame oplossingen (toegang tot zorg, sociale rechten, huisvesting...).

We zijn een observatorium voor dak- en thuisloosheid: een documentatie- en onderzoekscentrum, dat een knooppunt is tussen de overheid en het maatschappelijk middenveld. Wij zijn gericht op "duurzame oplossingen en anticipatie".

 

  Onze visie  

 

Brusshelp commissies

Omzendbrieven - sector

Webinar telling 17/03 om 14u00

Beste partners,

November jongstleden heeft Bruss’help de zesde telling van dak- en thuislozen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest georganiseerd, dankzij de deelname van maar liefst 91 organisaties en 230 vrijwilligers. Velen onder jullie hebben actief deelgenomen doorheen het hele proces: van het verkennen voor de nachtelijke telling tot de uitwisseling over de resultaten in het begeleidingscomité. Nog eens van harte bedankt vanwege het hele team voor jullie expertise en jullie bijdrages aan de kwaliteit van de verzamelde gegevens en de analyses!

Deze woensdag 17 maart 2021 van 14u tot 15u30 zullen de eerste sleutelcijfers van dit tweejaarlijks onderzoek meegedeeld worden tijdens een webinar van de Koning Boudewijn Stichting. Gedurende de sessie wordt heel wat onderzoek over dakloosheid voorgesteld, op basis van onderzoek in Aarlen, Luik, Gent, Leuven alsook de provincie Luxemburg. Bruss’help is ook van de partij en stelt haar eerste resultaten voor.

Indien u graag aan dit gratis webinar deelneemt, kunt u hier inschrijven: Webinar - Telling dak- en thuisloosheid

Op 17 maart 2021 sturen we jullie een nieuwe mailing met de infografie en het persdossier. Ook het volledige wetenschappelijk rapport zal binnenkort beschikbaar zijn. Indien gewenst, kunt u nu al via mail aangeven of u één of meerdere papieren uitgaves wil ontvangen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We kijken ernaar uit om uit te wisselen over de interpretatie van de resultaten tijdens onze overlegmomenten. Deze telling werd gecoördineerd door Nicolas Horvat, beleidsmedewerker bij Bruss’help, en begeleid door de professoren Patrick Italiano (Universiteit van Luik) en Martin Wagener (UCL).

Webinar Telling

Afdrukken E-mailadres