02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

 

Pano Accueil NL

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Ten dienste van maatschappelijk welzijn en gezondheid

Bruss'help coördineert de noodopvang- en inschakelingsvoorzieningen voor dak- en thuislozen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Onze organisatie is gemandateerd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en verleent diensten aan de bevolking en aan de gezondheids- en sociale actoren die met dak- en thuislozen werken.

Een actie-georiënteerd centrum: ons centrum, opgericht in 2019, verenigt Raadgevers die gespecialiseerd zijn in de studie van dak- en thuisloosheid, de coördinatie van projecten en globale interventievoorzieningen.

Meervoudige opdrachten: ondersteuning bij de planning, prognoses, ontwikkeling van een preventieve aanpak en begeleiding van de begunstigden naar duurzame oplossingen (toegang tot zorg, sociale rechten, huisvesting...).

We zijn een observatorium voor dak- en thuisloosheid: een documentatie- en onderzoekscentrum, dat een knooppunt is tussen de overheid en het maatschappelijk middenveld. Wij zijn gericht op "duurzame oplossingen en anticipatie".

 

  Onze visie  

 

Brusshelp commissies

Omzendbrieven - sector

Samusocial: uurregeling plaatsenverdeling & toegangsuren noodopvangcentra

 

GEZINNEN

 Uren plaatsenverdeling:

  • Eerste verdeling vanaf 16u.
  • Herverdeling van niet-bezette plaatsen vanaf 19u

 

 

Toegangsuren:

  • Gezinnen die hun plaatsen gereserveerd hebben bij de eerste verdeling (16u) kunnen plaatsnemen in het centrum tussen 17u en 18u30. 
  • Gezinnen die hun plaatsen gereserveerd hebben bij de tweede verdeling (19u) kunnen plaatsnemen in het centrum tussen 19u en 21u30.
  • Gezinnen met een voorafgaande reservatie kunnen plaatsnemen in het centrum tot 20u (21u30 op vrijdagen, zaterdagen en de dag voor feestdagen).

ALLEENSTAANDE PERSONEN

 Uren plaatsenverdeling:

  • Eerste verdeling vanaf 14u voor de personen bekend bij NSS en zonder specifieke kwetsbaarheid.
  • Herverdeling van niet-bezette plaatsen vanaf 22u.

 

 

Toegangsuren:

  • Alleenstaande personen die hun plaats gereserveerd hebben bij de eerste verdeling (14u) kunnen plaatsnemen in het centrum tussen 15u30 en 21u30.
  • Alleenstaande personen die hun plaats gereserveerd hebben bij de tweede verdeling (22u) kunnen plaatsnemen in het centrum tussen 22u en 00u.
  • Alleenstaande personen met een voorafgaande reservatie kunnen plaatsnemen in het centrum tot 21u30.

 

NOODGEVALLEN / UITZONDERINGEN/ AANDACHT VOOR SPECIFIEKE KWETSBAARHEDEN

Mensen in extreme noodtoestanden (partnergeweld, bijzonder kwetsbare persoon, nieuwe persoon die nog niet bij Samusocial langskwam of in meer dan 6 maanden tijd geen beroep heeft gedaan op ons met beoordeling van kwetsbaarheid enz.) kunnen altijd contact opnemen met ons op 0800/99.340.        

Er wordt ondanks alles een limiet van 15 nieuwe mannen/dag vastgelegd om een minimum sas te garanderen voor de plaatsenverdeling via het 0800 nummer.   

Samusocial tracht, binnen de beperkingen van haar operationeel kader, geval per geval te bekijken om een opvolging te bieden die zo nauw mogelijk aansluit bij de behoeften van de persoon.

 

Afdrukken E-mailadres