02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

 

Pano Accueil NL

In dienst van sociale actie en gezondheid

Bruss'help coördineert de noodopvang- en inschakelingsvoorzieningen voor dak- en thuislozen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Onze organisatie is gemandateerd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en verleent diensten aan de bevolking en aan de gezondheids- en sociale actoren die met dak- en thuislozen werken.

Een actie-georiënteerd centrum: ons centrum, opgericht in 2019, verenigt Raadgevers die gespecialiseerd zijn in de studie van dak- en thuisloosheid, de coördinatie van projecten en globale interventievoorzieningen.

Meervoudige opdrachten: ondersteuning bij de planning, prognoses, ontwikkeling van een preventieve aanpak en begeleiding van de begunstigden naar duurzame oplossingen (toegang tot zorg, sociale rechten, huisvesting...).

We zijn een observatorium voor dak- en thuisloosheid: een documentatie- en onderzoekscentrum, dat een knooppunt is tussen de overheid en het maatschappelijk middenveld. Wij zijn gericht op "duurzame oplossingen en anticipatie".

 

  Onze visie  

 

  • Analyseren

    Verzamel en analyseer gegevens, maak oplossingsgerichte onderzoeken en evaluaties

  • Coördineren

    Adequate en innovatieve systemen, in samenspraak met de spelers in het veld en de overheid.

  • Oriënteren

    Verwijs daklozen of mensen die begeleiding nodig hebben naar de relevante hulpmiddelen en diensten

Brusshelp commissies

Omzendbrieven - sector

PILS 01/03/2022

Beste partners,

Deze PILS past de regels voor verwijzingen naar het Lemonniercentrum aan.

Rechtstreekse verwijzingen naar het centrum Lemonnier zijn voortaan mogelijk 's avonds en in het weekend op het nummer 02/210.90.52 of 0499929544 - voor verwijzingen overdag op werkdagen kunt u zich zoals gewoonlijk wenden tot de verwijsdienst van Bruss'help.

Met deze mededeling willen wij u ook herinneren aan het mandaat en de beschikbaarheid van OST Dakloosheid, met inbegrip van wekelijkse en/of punctuele prioritaire tussenkomsten in precaire woonplaatsen (kraakpanden, tijdelijke bezettingen, polissen...), op verschillende mogelijke aspecten:

Gezondheidstoezicht en beheer van Covid-19 -clusters op deze plaatsen; mogelijkheid van snelle antigeentests in kraakpanden / mogelijkheid van een verzoek om massale tests van het Rode Kruis indien dit nodig en relevant wordt geacht.

Distributie van hygiëne- en schoonmaakmateriaal, alsmede specifiek materiaal ter voorkoming en bestrijding van infecties (maskers, Hydro-alcohol gel, enz.).

Evaluatie van de behoeften op het gebied van gezondheidsbevordering en van de doeltreffendheid van de toegang tot zorg voor de inwoners

- Geplande interventies op basis van de vastgestelde behoeften:

- Gezondheidsbevorderende sessies over verschillende thema's

- Psycho-medisch-sociale heroriëntatie van bewoners in het bestaande zorgnetwerk

- Het opzetten van eerstelijns medische consulten ter plaatse

Kennisgeving aan de betrokken partners van de aanwezigheid van MENA in de kraakpanden en het verschaffen van onderdak in het netwerk indien er plaatsen beschikbaar zijn.

Aarzel dus niet om contact op te nemen met het OST SA wanneer u in het kader van uw activiteiten informatie ontvangt over nieuwe kraakpanden of andere plaatsen waar begunstigden moeten worden bezocht of opgevolgd op een of meer van de hierboven vermelde gebieden. OST kan worden gecontacteerd via

Anne-Sophie Loobuyck - Coördinator OST Dakloosheid - +32 475 73 12 02 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze diensten:

Begeleidingseenheid op 02/880.86.89 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gezondheidsadviseur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het team van Bruss'help

Afdrukken E-mailadres