02/880.86.89 | info@brusshelp.org | Horaires

 

Pano Accueil NL

De website wordt druk vertaald. Wij danken u voor uw geduld en aarzel niet om contact met ons op te nemen indien nodig. Bedankt voor uw begrip.

Ten dienste van maatschappelijk welzijn en gezondheid

Bruss'help coördineert de noodopvang- en inschakelingsvoorzieningen voor dak- en thuislozen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Onze organisatie is gemandateerd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en verleent diensten aan de bevolking en aan de gezondheids- en sociale actoren die met dak- en thuislozen werken.

Een actie-georiënteerd centrum: ons centrum, opgericht in 2019, verenigt Raadgevers die gespecialiseerd zijn in de studie van dak- en thuisloosheid, de coördinatie van projecten en globale interventievoorzieningen.

Meervoudige opdrachten: ondersteuning bij de planning, prognoses, ontwikkeling van een preventieve aanpak en begeleiding van de begunstigden naar duurzame oplossingen (toegang tot zorg, sociale rechten, huisvesting...).

We zijn een observatorium voor dak- en thuisloosheid: een documentatie- en onderzoekscentrum, dat een knooppunt is tussen de overheid en het maatschappelijk middenveld. Wij zijn gericht op "duurzame oplossingen en anticipatie".

 

  Onze visie  

 

Brusshelp commissies

Omzendbrieven - sector

Evenementen masterplan

  

Presentatie van het masterplan

Presentatie van het masterplan

De presentatiedag van het masterplan op 15 april 2024 bood de gelegenheid om de definitieve strategie te presenteren en na te denken over het geleverde werk. De dag bestond uit vier uitwisselings- en discussiesessies over gezondheid, sociale zaken, migratie en huisvesting - een kans om de belangrijkste maatregelen van het Masterplan te verkennen door de ogen van panelleden met verschillende achtergronden.

Zie het programma.

Zie het presentatiemateriaal.

Dag 3: Middelen mobiliseren

Dag 3: Middelen mobiliseren

De discussiedag op 6 juni 2023 ging over de middelen die gemobiliseerd moeten worden voor een regio zonder dakloosheid en had als doel om samen vast te stellen wat we nog meer moeten organiseren dan wat we al bijdragen.

Bekijk het programma van de derde dag

Bekijk de bronnen voor de derde dag

Dag 2: Middelen die kunnen worden ingezet

Dag 2: Middelen die kunnen worden ingezet

De discussiedag op 15 mei 2023 was gewijd aan een debat over de middelen die kunnen worden ingezet om dakloosheid doeltreffender te bestrijden. Op deze dag kunt u uw ervaringen delen en bepalen wat wij als spelers kunnen bijdragen.

Bekijk het programma van de tweede dag

Bekijk de bronnen voor de tweede dag

Dag 1: Diagnose en bevindingen

Dag 1: Diagnose en bevindingen

Het doel van de discussiedag op 17 februari 2023 was om de balans op te maken van de huidige situatie in de strijd tegen dakloosheid. Het is de bedoeling om samen met alle direct of indirect betrokken regionale actoren een algemene strategie uit te werken om dakloosheid te voorkomen en uit de wereld te helpen door concrete acties te ontwikkelen.

Bekijk het programma van de eerste dag

Bekijk de bronnen voor de eerste dag

Videoconferentie om het masterplan te introduceren

Videoconferentie om het masterplan te introduceren

Op 27 januari 2023 werd een overzicht van het Masterplan georganiseerd om de dynamiek van 2023 voor te stellen en de deelnemers voor te bereiden op de Masterplansessies.

De videoconferentie bood de gelegenheid om het proces voor het opstellen van het Masterplan 2024 - 2029 te presenteren en om spelers uit de sector en aanverwante sectoren te betrekken bij dit proces van gezamenlijke reflectie.

Afdrukken E-mailadres